Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτα
- 1 φλιτζάνι του καφέ κέτσαπ
- 250 γρ ψιλοκομμένο μπέικον
- 1 ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης
- 100 γρ. τυρί του τοστ
- 100 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- 1 φλιτζάνι του καφέ γάλα
- 1 αβγό
- ρίγανη
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεπαγώνετε αρχικά το ένα φύλλο σφολιάτας. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το μπέικον με την πιπεριά.
- Ανοίγετε το φύλλο σφολιάτας και αλείφετε όλη την επιφάνεια του με την κέτσαπ.
- Απλώνετε από πάνω το τυρί του τοστ κομμένο σε κομματάκια, το σοταρισμένο μπέικον με την πιπεριά, το τριμμένο τυρί και πασπαλίζετε με την ρίγανη και το πιπέρι.
- Τυλίγετε σε ρολό και το κόβετε σε φέτες περίπου 2 cm.
- Βάζετε λαδόκολλα σε ένα ταψί, αραδιάζετε τα ρολάκια και τα πιέζετε ελαφρώς από πάνω με το χέρι.
- Χτυπάτε το γάλα με το αβγό κι αλείφετε τα ρολάκια με πινέλο γύρω γύρω.
- Το υπόλοιπο που περισσεύει το βάζετε πάλι με το πινέλο πάνω στα ρολά ώστε να γεμίσουν τα κενά σημεία.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 – 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.