Υλικά
- 350 γρ. φασόλια ξερά
- 200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
- 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φλιτζάνι ντοματοχυμό
- 1 φλιτζανάκι κρασί
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε αρχικά τα φασόλια σε νερό να μουλιάσουν και την επομένη τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το κρασί και το χυμό ντομάτας και τα σιγοβράζετε.
- Μόλις μισοβράσουν, προσθέτετε το λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να χυλώσουν τα φασόλια.
- Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέτετε το ελαιόλαδο.