Υλικά
- 125 ml γάλα
- 125 γρ. ζάχαρη και λίγη επιπλέον για την καραμέλα
- ½ κ. γ. μαστίχα, σε κομμάτια
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
- 370 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
- 12 κρόκους αβγών
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε αρχικά το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαστίχα και το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα αφήνετε να ζεσταθούν.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 100°C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ με τη βοήθεια του σύρματος χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους.
- Σουρώνετε το μείγμα του γάλακτος από το κατσαρολάκι κατευθείαν στο μπολ, ανακατεύετε καλά ώστε να σχηματιστεί μια ομοιογενής κρέμα και γεμίζετε τα μπολ.
- Bάζετε σε ένα ταψί νερό και τοποθετείτε μέσα τα μπολ με τις κρέμες. Ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα.
- Αφήνετε να κρυώσουν καλά. Προτού σερβίρετε πασπαλίζετε ομοιόμορφα την επιφάνεια με τη ζάχαρη.
- Την καραμελώνετε καίγοντάς την με ένα καμινέτο ώσπου να σκουρύνει.