Υλικά
- 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα χλιαρό γάλα
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1/3 κούπα λιωμένο φρέσκο βούτυρο
- 2 αβγά
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 3 γρ. μαστίχα τριμμένη
- 3 γρ. μαχλέπι τριμμένο
Εκτέλεση
- Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύετε.
- Προσθέτετε τα αβγά, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι και όλα τα μυρωδικά. Τέλος ρίχνετε το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά κι αφράτη.
- Την τοποθετείτε σε λαδωμένο μπολ καλυμμένο με μεμβράνη και αφήνετε τουλάχιστον 30-40 λεπτά να φουσκώσει.
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά που έχετε συγκεντρώσει για τη γέμιση μαζί να γίνουν μια ρευστή πάστα.
- Χωρίζετε τη ζύμη στα δυο ανοίγοντας χοντρά φύλλα και μοιράζετε τη σοκολατένια γέμιση απλώνοντας σε όλη την επιφάνεια και αφήνοντας περιθώριο 2 εκ.γύρω γύρω.
- Τυλίγετε σε ρολό το κάθε φύλλο και κόβετε κατά μήκος ώστε να δημιουργηθούν δυο χοντρά κορδόνια που θα τα πλέξετε.
- Τοποθετείτε τις πλεξούδες σε μικρές μακρόστενες φόρμες για κέικ ή σε ταψάκια.
- Τα καλύπτετε με μεμβράνη και αφήνετε να φουσκώσουν και να γίνουν διπλά σε όγκο περίπου. Στη συνέχεια ψήνετε στους 180 αντιστάσεις πάνω κάτω για 25 λεπτά περίπου.
- Παράλληλα ετοιμάζετε το σιρόπι. Ανακατεύετε όλα τα υλικά και μόλις διαλυθεί η ζάχαρη και αρχίζει να βράζει, το κατεβάζετε αμέσως από τη φωτιά.
- Όταν ψηθούν τα τσουρεκάκια, όπως είναι καυτά από το φούρνο τα περιχύνετε με το σιρόπι.
- Λιώνετε τη σοκολάτα, τη μαργαρίνη και το μέλι σε μπεν μαρί. Αφού κρυώσουν καλά τα βγάζετε από τα ταψάκια και τα καλύπτετε με το γλάσο σοκολάτας.