Υλικά
- 4 μεγάλα αβγά
- 6 μεγάλα ασπράδια αβγών
- ½ φ. τριμμένο τυρί πεκορίνο
- 1 κ. σούπας φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο
- ½ κ. γλυκού αλάτι
- ¼ κ. γλυκού πιπέρι
- 1 κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 4 σπαράγγια κομμένα σε φέτες
- 2 πράσινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αβγά, τα ασπράδια αβγών, ¼ φλ. πεκορίνο, το φασκόμηλο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι με διάμετρο 25 εκ., ρίξτε το λάδι, τα σπαράγγια, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και σοτάρετέ τα.
- Ρίξτε μέσα το μείγμα με τα αβγά, σκεπάστε με ένα καπάκι και αφήστε το να ψηθεί για 4-7 λεπτά, μέχρι τα αβγά να είναι σχεδόν έτοιμα.
- Προσθέστε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και τοποθετήστε το πυρίμαχο σκεύος για 2-3 λεπτά μέσα στο φούρνο.