Υλικά
- 1 κοτόπουλο 1,5 κιλό περίπου
- 1/2 κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρους κομμένη σε κομμάτια
- 1-2 μικρές κόκκινες πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες
- 3 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες
- 1 μικρό κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 1/4 φλιτζανιού φύλλα φρέσκου μαϊντανού
- 1 κ .γ. πάπρικα
- 1/2 κ. γ. ρίγανη ξερή
- ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κ.γ. ξίδι από κόκκινο κρασί
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. γ. αλάτι
Εκτέλεση
- Κόβετε αρχικά το κοτόπουλο μερίδες ή σε παϊδάκια.
- Βάζετε στο μπλέντερ τα υλικά και χτυπάτε καλά μέχρι να πάρετε μια λεία πάστα.
- Αλείφετε καλά το κοτόπουλο με τα 2/3 του μείγματος (κρατάτε το υπόλοιπο για το σερβίρισμα σε ένα μπολάκι )και το αφήνετε να μαριναριστεί όσο θέλετε από μισή ώρα μέχρι όλη τη νύχτα στο ψυγείο).
- Ετοιμάζετε το γκριλ του φούρνου στους 170 -180 ή ανάβετε κάρβουνα ή ακόμα και σε σχαροτήγανο και ψήνετε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί καλά.
- Γαρνίρετε με επιπλέον φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανό και σερβίρετε με την υπόλοιπη σάλτσα που έχετε βάλει σε ένα μπολάκι.