Υλικά

  • 8 μέτρια κολοκυθάκια
  • 225 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/4 φλιτζ. ξερό κρεμμύδι
  • 1/4 φλιτζ. κίτρινη πιπεριά
  • 3 κ.σ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • 1/4 φλιτζ. τυρί cheddar τριμμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι σε ελάχιστο ελαιόλαδο τον κιμά σε υψηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα κατά διαστήματα.
  2. Κόβετε σε κυβάκια το κρεμμύδι και την πιπεριά.
  3. Τα προσθέτετε στον κιμά, ρίχνετε λίγο νερό, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε να μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Μόλις απορροφήσει τα υγρά και ψηθεί ο κιμάς, στραγγίζετε το ελαιόλαδο και κατεβάζετε από τη φωτιά.
  5. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  6. Κόβετε τις άκρες από τα κολοκυθάκια. Τα πλένετε και στη συνέχεια κόβετε κάθε κολοκυθάκι σε 3 ίσα κομμάτια.
  7. Βγάζετε με κουτάλι την ψίχα από τα κολοκυθάκια για να φτιάξετε φλιτζάνια.
  8. Αφήνετε έναν πόντο στο κάτω μέρος του καθενός για να κρατήσει τη γέμιση. Τοποθετείτε τα κολοκυθάκια σε ταψί το οποίο έχετε λαδώσει ελαφρώς.
  9. Τα γεμίζετε με το μείγμα του κιμά, προσθέτετε λίγη σάλτσα στο καθένα και ισομοιράζετε το τυρί.
  10. Ψήνετε για 20 λεπτά στον φούρνο έως ότου τα κολοκυθάκια να μαλακώσουν και το τυρί να λιώσει.