Υλικά
- 8 μέτρια κολοκυθάκια
- 225 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1/4 φλιτζ. ξερό κρεμμύδι
- 1/4 φλιτζ. κίτρινη πιπεριά
- 3 κ.σ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
- 1/4 φλιτζ. τυρί cheddar τριμμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρετε σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι σε ελάχιστο ελαιόλαδο τον κιμά σε υψηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα κατά διαστήματα.
- Κόβετε σε κυβάκια το κρεμμύδι και την πιπεριά.
- Τα προσθέτετε στον κιμά, ρίχνετε λίγο νερό, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε να μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν.
- Μόλις απορροφήσει τα υγρά και ψηθεί ο κιμάς, στραγγίζετε το ελαιόλαδο και κατεβάζετε από τη φωτιά.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
- Κόβετε τις άκρες από τα κολοκυθάκια. Τα πλένετε και στη συνέχεια κόβετε κάθε κολοκυθάκι σε 3 ίσα κομμάτια.
- Βγάζετε με κουτάλι την ψίχα από τα κολοκυθάκια για να φτιάξετε φλιτζάνια.
- Αφήνετε έναν πόντο στο κάτω μέρος του καθενός για να κρατήσει τη γέμιση. Τοποθετείτε τα κολοκυθάκια σε ταψί το οποίο έχετε λαδώσει ελαφρώς.
- Τα γεμίζετε με το μείγμα του κιμά, προσθέτετε λίγη σάλτσα στο καθένα και ισομοιράζετε το τυρί.
- Ψήνετε για 20 λεπτά στον φούρνο έως ότου τα κολοκυθάκια να μαλακώσουν και το τυρί να λιώσει.