Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 6 κ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πακέτο λαζάνια (500 γρ.)
  • 1 μάτσο καυκαλήθρες, ψιλοκομμένο
  • 1 μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα γεμάτη με αλατισμένο νερό βράζετε τα λαζάνια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και τα σουρώνετε.
  2. Τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα στραγγίζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, προσθέτετε το σπανάκι και τα υπόλοιπα μυρωδικά χόρτα και σοτάρετε για 6-7 λεπτά.
  4. Προσθέτετε αλατοπίπερο, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170° C.
  5. Λαδώνετε ελαφρώς τον πάτο του ταψιού και τον καλύπτετε με μια στρώση από τα λαζάνια.
  6. Σκορπίζετε από πάνω τη μισή δόση από τα χορταρικά και πασπαλίζετε με το μισό τυρί.
  7. Βάζετε άλλη μια στρώση από λαζάνια, τα υπόλοιπα χορταρικά και το υπόλοιπο τυρί.