Υλικά
- 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
- 6 κ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πακέτο λαζάνια (500 γρ.)
- 1 μάτσο καυκαλήθρες, ψιλοκομμένο
- 1 μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 80 ml ελαιόλαδο
- 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα γεμάτη με αλατισμένο νερό βράζετε τα λαζάνια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και τα σουρώνετε.
- Τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα στραγγίζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, προσθέτετε το σπανάκι και τα υπόλοιπα μυρωδικά χόρτα και σοτάρετε για 6-7 λεπτά.
- Προσθέτετε αλατοπίπερο, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170° C.
- Λαδώνετε ελαφρώς τον πάτο του ταψιού και τον καλύπτετε με μια στρώση από τα λαζάνια.
- Σκορπίζετε από πάνω τη μισή δόση από τα χορταρικά και πασπαλίζετε με το μισό τυρί.
- Βάζετε άλλη μια στρώση από λαζάνια, τα υπόλοιπα χορταρικά και το υπόλοιπο τυρί.