Υλικά
- 1 κιλό ρεβίθια
- 2 κ.σ. σόδα μαγειρικής
- 1 κύβος λαχανικών
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε τα ρεβίθια να μουλιάσουν για 8-10 ώρες σε κρύο νερό με 1 κ.σ. σόδα μαγειρικής.
- Στραγγίζετε τα ρεβίθια, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη σόδα και τα τυλίγετε σε μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα.
- Τα τρίβετε με δύναμη επάνω σε πάγκο, με γρήγορες κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ξεφλουδιστούν.
- Στη συνέχεια, βάζετε τα ρεβίθια σε τρυπητό και τα ξεπλένετε πολύ καλά σε κρύο τρεχούμενο νερό.
- Ρίχνετε τα ρεβίθια στην κατσαρόλα με ανάλογο κρύο νερό, τον κύβο, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Βράζετε τη σούπα για 1 ώρα και 10΄, μέχρι να χυλώσει. Ξαφρίζετε ανά διαστήματα, εάν είναι απαραίτητο.
- Μπορείτε να σερβίρετε τη σούπα γαρνίροντάς τη με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, ξερό ή φρέσκο, μαριναρισμένο σε χυμό λεμονιού.