Υλικά

  • 1 κιλό ρεβίθια
  • 2 κ.σ. σόδα μαγειρικής
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τα ρεβίθια να μουλιάσουν για 8-10 ώρες σε κρύο νερό με 1 κ.σ. σόδα μαγειρικής.
  2. Στραγγίζετε τα ρεβίθια, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη σόδα και τα τυλίγετε σε μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα.
  3. Τα τρίβετε με δύναμη επάνω σε πάγκο, με γρήγορες κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ξεφλουδιστούν.
  4. Στη συνέχεια, βάζετε τα ρεβίθια σε τρυπητό και τα ξεπλένετε πολύ καλά σε κρύο τρεχούμενο νερό.
  5. Ρίχνετε τα ρεβίθια στην κατσαρόλα με ανάλογο κρύο νερό, τον κύβο, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  6. Βράζετε τη σούπα για 1 ώρα και 10΄, μέχρι να χυλώσει. Ξαφρίζετε ανά διαστήματα, εάν είναι απαραίτητο.
  7. Μπορείτε να σερβίρετε τη σούπα γαρνίροντάς τη με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, ξερό ή φρέσκο, μαριναρισμένο σε χυμό λεμονιού.