Υλικά
- 500 γρ. έτοιμα ραβιόλια
- 4-5 μαλακές κι ώριμες ντομάτες, πολτοποιημένες
- 1 κ.σ. αποξηραμένο βασιλικό
- 1 κ.γλ. ζάχαρη (αν οι ντομάτες δεν είναι της εποχής)
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- τριμμένο τυρί για γαρνιτούρα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε τα ραβιόλια σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής και τα σουρώνετε.
- Παράλληλα ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας βράζοντας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τις ντομάτες που έχετε πολτοποιήσει μέχρι να πιούν τα υγρά τους για 10-15’ περίπου.
- Στο τέλος προσθέτετε τη ζάχαρη, το βασιλικό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και δοκιμάζετε την γεύση.
- Σε μία πιατέλα σερβιρίσματος τοποθετείτε τα ραβιόλια, προσθέτετε την σάλτσα ντομάτας και τα σερβίρετε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας.