Υλικά

  • 500 γρ. έτοιμα ραβιόλια
  • 4-5 μαλακές κι ώριμες ντομάτες, πολτοποιημένες
  • 1 κ.σ. αποξηραμένο βασιλικό
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη (αν οι ντομάτες δεν είναι της εποχής)
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • τριμμένο τυρί για γαρνιτούρα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα ραβιόλια σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής και τα σουρώνετε.
  2. Παράλληλα ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας βράζοντας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τις ντομάτες που έχετε πολτοποιήσει μέχρι να πιούν τα υγρά τους για 10-15’ περίπου.
  3. Στο τέλος προσθέτετε τη ζάχαρη, το βασιλικό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και δοκιμάζετε την γεύση.
  4. Σε μία πιατέλα σερβιρίσματος τοποθετείτε τα ραβιόλια, προσθέτετε την σάλτσα ντομάτας και τα σερβίρετε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας.