Υλικά
- 150 γρ. κατεψυγμένα σμέουρα
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 γρ. βούτυρο αγελάδας
- 190 ζάχαρη
- ξύσμα από μισό λεμόνι ή 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
- 3 μεγάλα αβγά
Εκτέλεση
- Αρχικά προσθέτετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει.
- Προσθέτετε στη συνέχεια στο βούτυρο ένα ένα τα αβγά και χτυπάτε καλά.
- Παράλληλα σε ένα μπολ ρίχνετε τα σμέουρα και μαζί 1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατεύετε.
- Ρίχνετε στον κάδο και το αλεύρι και χτυπάτε ελαφρά. Το αφαιρείτε από το μίξερ, προσθέτετε τα σμέουρα και ανακατεύετε με προσοχή με μία κουτάλα.
- Αδειάζετε το μείγμα του κέικ με τα σμέουρα σε μία βουτυρωμένη παραλληλόγραμμη φόρμα, μήκους 30 εκατοστών.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 175 °C για 45-55 λεπτά.
- Αφήνετε το κέικ μέσα στην φόρμα του για 15 λεπτά να κρυώσει και μετά το αφαιρείτε από τη φόρμα.