Υλικά

  • 150 γρ. κατεψυγμένα σμέουρα
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 190 ζάχαρη
  • ξύσμα από μισό λεμόνι ή 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
  • 3 μεγάλα αβγά

Εκτέλεση

  1. Αρχικά προσθέτετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει.
  2. Προσθέτετε στη συνέχεια στο βούτυρο ένα ένα τα αβγά και χτυπάτε καλά.
  3. Παράλληλα σε ένα μπολ ρίχνετε τα σμέουρα και μαζί 1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατεύετε.
  4. Ρίχνετε στον κάδο και το αλεύρι και χτυπάτε ελαφρά. Το αφαιρείτε από το μίξερ, προσθέτετε τα σμέουρα και ανακατεύετε με προσοχή με μία κουτάλα.
  5. Αδειάζετε το μείγμα του κέικ με τα σμέουρα σε μία βουτυρωμένη παραλληλόγραμμη φόρμα, μήκους 30 εκατοστών.
  6. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 175 °C για 45-55 λεπτά.
  7. Αφήνετε το κέικ μέσα στην φόρμα του για 15 λεπτά να κρυώσει και μετά το αφαιρείτε από τη φόρμα.