Υλικά
- φακές χονδρές
- 1 κρεμμύδι κομμένο
- 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2 δαφνόφυλλα
- λίγο ελαιόλαδο
- 2 κύβους ζωμό κότας ή αλάτι
Εκτέλεση
- Βάζετε τις φακές σε μέτρια φωτιά με νερό που μόλις να τις σκεπάζει και λίγο χυμό λεμονιού και τις αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά.
- Σουρώνετε, προσθέτετε το κρεμμύδι, το καρότο, τα δαφνόφυλλα, λίγο ελαιόλαδο, τους κύβους και αρκετό νερό (όχι απλά να τις καλύψετε αλλά λίγο περισσότερο).
- Ψήνετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν.