Υλικά

  • φακές χονδρές
  • 1 κρεμμύδι κομμένο
  • 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 δαφνόφυλλα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 2 κύβους ζωμό κότας ή αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τις φακές σε μέτρια φωτιά με νερό που μόλις να τις σκεπάζει και λίγο χυμό λεμονιού και τις αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά.
  2. Σουρώνετε, προσθέτετε το κρεμμύδι, το καρότο, τα δαφνόφυλλα, λίγο ελαιόλαδο, τους κύβους και αρκετό νερό (όχι απλά να τις καλύψετε αλλά λίγο περισσότερο).
  3. Ψήνετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν.