Υλικά
- 4 φλ. αλεύρι (περίπου) χωριάτικο ή αλεύρι για ψωμί ή αλεύρι για ζύμωμα
- 1 φακελάκι στιγμιαία μαγιά
- ½ φλ. χλιαρό νερό
- ½ κουταλιά ζάχαρη
- 1/4 φλ. λάδι + λίγο επιπλέον
- αλάτι (½ κουταλάκι περίπου)
Εκτέλεση
- Βάζετε σε ένα μπολ του μίξερ το αλεύρι με τη ζάχαρη, το αλάτι και τη στιγμιαία μαγιά και τα χτυπάτε με τους γάντζους ζυμώματος για να ανακατευτούν καλά.
- Προσθέτετε το λάδι και χτυπάτε για λίγο το μίγμα μέχρι να απορροφηθεί.
- Ύστερα, ρίχνετε μέσα το χλιαρό νερό και ζυμώνετε το μίγμα για 10 περίπου λεπτά, για να γίνει μια ζύμη λεία κι ελαστική (αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμη νερό ή αλεύρι).
- Την αδειάζετε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, την πλάθετε σε μπάλα και τη βάζετε σε λαδωμένο μπολ.
- Τη γυρίζετε να πιάσει λάδι και από την άλλη πλευρά και την αφήνετε σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη σε απάνεμο, ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο για 1 περίπου ώρα.
- Χτυπάτε τη ζύμη με τη γροθιά σας να ξεφουσκώσει, τη χωρίζετε σε 8-12 μπάλες και τις βάζετε πάνω σε ένα αλευρωμένο δίσκο.
- Τις κρατάτε σκεπασμένες με υγρή πετσέτα για 45 λεπτά. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη γέμιση.