Υλικά
- 60 γρ. αλεύρι
- 7 κρόκοι αβγών
- 1 πακέτο ζύμη για τάρτες
- 500 ml γάλα
- 1 φλούδα λεμόνι
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 500 γρ. ζάχαρη
- 250 ml νερό
Εκτέλεση
- Αρχικά, αφήνετε τη ζύμη να ξεπαγώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Την ανοίγετε, την κόβετε σε κύκλους λίγο μεγαλύτερους των 10 εκατοστών και τις στρώνετε μία μία σε φορμάκια για τάρτα τα οποία προηγουμένως έχετε βουτυρώσει.
- Σε ένα μπολ διαλύετε σε λίγο γάλα το αλεύρι και συγχρόνως σε μια κατσαρόλα αφήνετε το υπόλοιπο γάλα να βράσει.
- Προσθέτετε την κανέλα και φλούδα λεμονιού και αφού βράσει προσθέτετε και το αλεύρι.
- Ανακατεύετε καλά και αφού βράσει όλο μαζί το βγάζετε από τη φωτιά.
- Σε ένα τηγάνι βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά. Μόλις γίνει σιρόπι το προσθέτετε στην κατσαρόλα και ανακατεύετε.
- Αφού έχει κρυώσει το περνάτε από το σουρωτήρι και μετά προσθέτετε τα αβγά. Ανακατεύετε καλά. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο το βάζετε στα φορμάκια.
- Ψήνετε τα φορμάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 20 λεπτά.