Υλικά
- 2 στήθη φιλέτο κοτόπουλο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 4 φέτες ζαμπόν του τόστ
- 4 μπαστουνάκια γραβιέρα
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- χυμό 1/2 λεμονιού
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- ειδικό δίχτυ για ρολό ή άκαυστο σπάγκο μαγειρικής
Εκτέλεση
- Πλένετε αρχικά τα στήθη του κοτόπουλου, το οποίο έχετε ήδη ζητήσει στο χασάπη να τα χτυπήσει για να λεπτύνουν και να πλατύνουν.
- Διαφορετικά, βάζετε το στήθος στο ξύλο κοπής, το σκεπάζετε με ζελατίνη και το χτυπάτε με το ειδικό σφυρί του κρέατος.
- Αλατοπιπερώνετε καλά το κοτόπουλο, το πασπαλίζετε με τη ρίγανη ή το θυμάρι και το αλείφετε από τη μέσα μεριά με τη μουστάρδα.
- Από πάνω απλώνετε τις φέτες του ζαμπόν (2 σε κάθε στήθος) και τοποθετείτε τα μπαστουνάκια της γραβιέρας (2 σε καθένα).
- Πάνω από το τυρί προσθέτετε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Κλείνετε κάθε στήθος σε ρολό φροντίζοντας να μείνει μέσα το τυρί και το βάζετε στο ειδικό δίχτυ ή το δένετε με το σπάγκο.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο βούτυρο και σοτάρετε καλά από όλες τις πλευρές τα ρολά κοτόπουλου μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα.
- Τα σβήνετε με το κρασί και το χυμό λεμονιού, προσθέτετε 1/2 φλ. ζεστό νερό ή ζωμό κότας, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία για 40-45 λ περίπου.
- Όταν είναι έτοιμο βγάζετε στο σπάγκο ή το ρολό, το κόβετε σε φέτες και το απολαμβάνετε προαιρετικά με πατάτες φούρνου.