Υλικά
- 1 πακέτο πέννες
- 1 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 200 γρ. θρυμματισμένο blue cheese
- 330 ml κρέμα γάλακτος
- μαϊντανός ψιλοκομμένος για το πασπάλισμα
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα τα ζυμαρικά να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους και τα σουρώνετε.
- Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να κάψει ελαφρά και αφού σουρώσετε τα ζυμαρικά, τα ρίχνετε μέσα να ανακατευτούν με το βούτυρο και αλατοπιπερώνετε.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και σε χαμηλή φωτιά περιμένετε να ζεσταθεί.
- Μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το blue cheese θρυμματισμένο. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Προσθέτετε και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Μόλις ξεκινήσει να κοχλάζει το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αδειάζετε στα ζυμαρικά.
- Ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε ρίχνοντας από πάνω ψιλοκομμένο μαϊντανό.