Υλικά
- 1 κλωναράκι βανίλια, σχισμένο κατά μήκος στη μέση
- 580 ml κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
- 200 ml φρέσκο γάλα πλήρες
- 7 κρόκοι
- 125 γρ. ζάχαρη
- ζάχαρη για το καραμέλωμα της επιφάνειας
Εκτέλεση
- Βάζετε αρχικά σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και το γάλα.
- Σχίζετε κατά μήκος το κλωναράκι της βανίλιας με ένα μαχαίρι και αφαιρείτε τους σπόρους, τα προσθέτετε στην κατσαρόλα και ζεσταίνετε.
- Σ’ ένα μπολ βάζετε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύετε με ένα σύρμα.
- Μόλις ζεσταθεί καλά το μείγμα της κατσαρόλας, πριν πάρει βράση, το αδειάζετε στο μπολ με τους κρόκους.
- Ανακατεύετε καλά και αφαιρείτε το κλωναράκι της βανίλιας.
- Γεμίζετε το μείγμα της κρέμας σε πυρίμαχα μπολ.
- Στην συνέχεια, βάζετε τα μπολ σε ένα ταψί στο οποίο προσθέτετε λίγο νερό.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά τις κρέμες.
- Όταν κρυώσουν, τις βάζετε στο ψυγείο, όπου και τις διατηρείτε μέχρι να σερβίρετε.
- Για να σερβίρετε, πασπαλίζετε την επιφάνεια κάθε κρέμας με ζάχαρη και με ένα φλόγιστρο καίτε τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί μια κρούστα.