Υλικά
- 230 γρ. βούτυρο
- 180 γρ. ζάχαρη
- 3 αβγά
- 1 κουταλιά λικέρ πορτοκαλιού
- 2 κ. γ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 κ.γ. σόδα
- 285 ml γάλα εβαπορέ
- 1 φλιτζ. καρύδα
Εκτέλεση
- Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα βάζουμε σε ξεχωριστά μπολ.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τους κρόκους (ένα-ένα), το ξύσμα πορτοκαλιού και το λικέρ.
- Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και τη σόδα και τα προσθέτουμε στο πιο πάνω μείγμα, εναλλάξ με το γάλα.
- Προσθέτουμε τη καρύδα, ανακατεύουμε και τελευταία προσθέτουμε τα ασπράδια τα οποία έχουμε χτυπήσει σε μαρέγκα.
- Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα χρησιμοποιώντας σπάτουλα και κάνοντας ελαφρές κυκλικές κινήσεις από τον πάτο του μπολ προς τα πάνω.
- Ψήνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170oC για 50 λεπτά περίπου.
- Λίγο πριν βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας τα υλικά σε μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
- Τα αφήνουμε να κοχλάσουν για 1 λεπτό και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με το σιρόπι.