Υλικά

  • 230 γρ. βούτυρο
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 1 κουταλιά λικέρ πορτοκαλιού
  • 2 κ. γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 285 ml γάλα εβαπορέ
  • 1 φλιτζ. καρύδα

Εκτέλεση

  1. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα βάζουμε σε ξεχωριστά μπολ.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τους κρόκους (ένα-ένα), το ξύσμα πορτοκαλιού και το λικέρ.
  3. Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και τη σόδα και τα προσθέτουμε στο πιο πάνω μείγμα, εναλλάξ με το γάλα.
  4. Προσθέτουμε τη καρύδα, ανακατεύουμε και τελευταία προσθέτουμε τα ασπράδια τα οποία έχουμε χτυπήσει σε μαρέγκα.
  5. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα χρησιμοποιώντας σπάτουλα και κάνοντας ελαφρές κυκλικές κινήσεις από τον πάτο του μπολ προς τα πάνω.
  6. Ψήνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170oC για 50 λεπτά περίπου.
  7. Λίγο πριν βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας τα υλικά σε μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
  8. Τα αφήνουμε να κοχλάσουν για 1 λεπτό και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  9. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με το σιρόπι.