Υλικά
- 1 κουταλιά κακάο
- 1 κουταλάκι baking powder
- 110 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¼ κουταλάκι αλάτι
- 1 φακελάκι βανίλια
- 4 μεγάλα αβγά
- 170 γρ. ζάχαρη
- 1 κουταλιά λάδι
- 1 κουταλιά γιαούρτι
- 1 κουταλάκι λευκό ξίδι
- 2 κουταλιές κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
- Αρχικά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C. Βουτυρώνετε ένα ορθογώνιο ταψί 40 εκ. x 25 εκ. και καλύπτετε τη βάση με ένα λαδόχαρτο.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, το αλάτι και τη βανίλια.
- Στο μπολ του μίξερ βάζετε τα αβγά και τα χτυπάτε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 2-3’.
- Προσθέτετε τη ζάχαρη, το λάδι και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Ακολούθως βάζετε το γιαούρτι, το ξίδι, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα.
- Τέλος, ρίχνετε κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι στο μίγμα.
- Στη συνέχεια αδειάζετε το μίγμα στο βουτυρωμένο ταψί, απλώνετε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και ψήνετε για 12-15’ ή μέχρι να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του ταψιού.
- Για τη σαντιγί, βάζετε στο μπολ του μίξερ την κρέμα και τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να διογκωθεί και να σταθεροποιηθεί.