Υλικά
- 500 γραµ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα του τσαγιού νερό
- 11/2 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα λάδι
- χυμό από 1 πορτοκάλι και το ξύσμα του
- 1/2 πιάτο βαθύ καρυδόψιχα και σταφίδες μαύρες (προαιρετικά)
- κανέλα από πάνω στο χυλό πριν μπει στο φούρνο
- άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
- 1/2 φλ. σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό και το νερό. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε νερό τουλάχιστον για μία ώρα. Στο τέλος προαιρετικά προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει αφράτη ζύμη βάζουμε κανέλα από πάνω στο χυλό πριν μπει στο φούρνο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με πάνω και κάτω αντίσταση στους 150 βαθμούς για 60 λεπτά. Όταν ετοιμαστεί η φανουρόπιτα μας πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη από πάνω και είναι έτοιμη. Αν χρησιμοποιήσετε σουσάμι, πασπαλίζετε το μισό στη βάση και στα τοιχώματα του ταψιού.