Υλικά
- 225 γρ. ζάχαρη μαύρη
- 130 γρ. βούτυρο
- 1 αβγό
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. σ. μαγειρική σόδα
- ξύσμα από 2 μεγάλα λεμόνια ακέρωτα
- χυμό από ½ λεμόνι
Εκτέλεση
- Αρχικά ανακατεύετε στο μίξερ με το φτερό όλα τα υλικά έως ότου γίνουν μία ομοιογενής ζύμη.
- Τη σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C.
- Με τη βοήθεια ενός πλάστη την ανοίγετε σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστών και κόβετε τα μπισκότα σε τετράγωνα κομμάτια ή στο σχήμα που θέλετε, με ένα κουπάτ.
- Τα τοποθετείτε στη λαδόκολλα που έχετε στρώσει στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνετε για 15-20 λεπτά.