Υλικά
- 200 γραμ. σοκολάτα σε σταγόνες
- 275 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 2 αβγά
- 75 γραμ. ζάχαρη
- 100 γραμ. βούτυρο λιωμένο
- 125 ml γάλα φρέσκο
- 100 ml χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Αρχικά προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και μετά τοποθετείτε περίπου 12 χάρτινες θήκες για μάφιν σε ένα ταψί.
- Σε ένα βαθύ μπόλ ρίχνετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε ελαφρά.
- Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά, το γάλα, το χυμό πορτοκάλι και το λιωμένο βούτυρο και τα προσθέτετε στο μίγμα με το αλεύρι.
- Ρίχνετε τις σταγόνες σοκολάτας και με μια σπάτουλα ανακατεύετε ώστε να ενσωματωθούν στο μίγμα.
- Μοιράζετε στις χάρτινες θήκες και ψήνετε τα μάφιν για 20 με 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.