Υλικά
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 25 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. φουντούκια, αλεσμένα στο μπλέντερ
- ελάχιστο αλάτι
- 1 αυγό μεσαίου μεγέθους
- 50 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο και λίγο για το τηγάνι
- 140 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
- 2 μπανάνες πολτοποιημένες
Εκτέλεση
- Αναμειγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σκόνη φουντουκιού και το αλάτι.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αυγό, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και τον πουρέ μπανάνας, ανακατεύοντας παράλληλα πολύ καλά, με μια κουτάλα ή τον αυγοδάρτη, έως ότου έχουμε έναν ομοιογενή χυλό.
- Τον αφήνουμε να σταθεί για 10 – 15 λεπτά.
- Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι μεσαίου μεγέθους και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.
- Παίρνουμε με μια βαθιά κουτάλα τόσο χυλό ώστε μέσα στο τηγάνι να σχηματιστεί ένας δίσκος διαμέτρου περίπου 7 εκ.
- Ψήνουμε για 2 λεπτά από τη μία πλευρά, γυρίζουμε με σπάτουλα και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά από την άλλη.
- Βγάζουμε το pancake και το ακουμπάμε σε μια πιατέλα. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει όλος ο χυλός.
- Ανά 3 – 4 pancakes, ξαναβουτυρώνουμε ελαφρώς το τηγάνι.
- Στοιβάζουμε το ένα πάνω από το άλλο και σερβίρουμε προαιρετικά με κομμάτια μπανάνας.