Υλικά
- 350 γρ. ροδάκινο Velvita
- 250 γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
- 70 γρ. ζάχαρη
- 2 κ. γλ. χυμό λεμονιού
Με το άρωμά του να πλημμυρίζει το καλοκαίρι, το ροδάκινο αποτελεί ένα από τα αγαπημένα φρούτα της εποχής. Ο πλούσιος καρπός με το μεθυστικό άρωμα, τη βελούδινη σάρκα και όση γλύκα χρειάζεται, συντροφεύει ιδανικά τις ζεστές ημέρες. Πρωταγωνιστεί άνετα τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική, χαρίζοντάς μας πλουσιοπάροχα τους χυμούς του. Στη μαγειρική, ταιριάζει ιδανικά με λευκά κρεατικά, ενώ ψητό συνοδεύει νόστιμα τις σαλάτες. Μπορούμε ακόμη να χρησιμοποιήσουμε το ροδάκινο σε τάρτες, τούρτες και κέικ ενώ κάνει γευστική θραύση ως μαρμελάδα, σορμπέ και παγωτό.