Υλικά
- 350 γρ. ροδάκινο Velvita
- 250 γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
- 70 γρ. ζάχαρη
- 2 κ. γλ. χυμό λεμονιού
Με το άρωμά του να πλημμυρίζει το καλοκαίρι, το ροδάκινο αποτελεί ένα από τα αγαπημένα φρούτα της εποχής. Ο πλούσιος καρπός με το μεθυστικό άρωμα, τη βελούδινη σάρκα και όση γλύκα χρειάζεται, συντροφεύει ιδανικά τις ζεστές ημέρες. Πρωταγωνιστεί άνετα τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική, χαρίζοντάς μας πλουσιοπάροχα τους χυμούς του. Στη μαγειρική, ταιριάζει ιδανικά με λευκά κρεατικά, ενώ ψητό συνοδεύει νόστιμα τις σαλάτες. Μπορούμε ακόμη να χρησιμοποιήσουμε το ροδάκινο σε τάρτες, τούρτες και κέικ ενώ κάνει γευστική θραύση ως μαρμελάδα, σορμπέ και παγωτό. Πέρα από τη γλύκα που μας χαρίζει έχει και σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό: Ένα ροδάκινο περιέχει 3 γραμμάρια φυτικών ινών. Έχει λίγες θερμίδες. Εκατό γραμμάρια ροδάκινο περιέχει μόλις 40 θερμίδες. Όσον αφορά στις βιταμίνες του, μάς προσφέρει διάφορες, όπως βιταμίνη A, C, E, K και 6 βιταμίνες του συμπλέγματος B. Ενυδατώνει το σώμα, την επιδερμίδα, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και είναι πολύτιμο για την υγεία και την ομορφιά του δέρματος. Περιέχει διάφορα μέταλλα όπως ο σίδηρος, το μαγνήσιο και το μαγγάνιο. Περιέχει αρκετό κάλιο, ένα σημαντικό συστατικό των κυττάρων και των υγρών του σώματος που συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς και της αρτηριακής πίεσης. Περιέχει πολύτιμες ουσίες όπως τα φλαβονοειδή, που δρουν κατά της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες στον ανθρώπινο οργανισμό και τον προστατεύουν από την οξείδωση. Απολαύστε τη γλύκα του, φτιάχνοντας ένα σπιτικό, λαχταριστό παγωτό από φρέσκα ροδάκινα Velvita που ξεχωρίζουν για τη γεμάτη γεύση τους. Ο αγροτικός συνεταιρισμός ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ από το 1917 προσφέρει σε όλους εμάς τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, μεγαλωμένα με αγάπη και μεράκι. Σπιτικό παγωτό ροδάκινο Εκτέλεση Αρχικά, κόβετε σε κομμάτια το ροδάκινο Velvita και το βάζετε μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού στο multi. Τα πολτοποιείτε καλά και προσθέτετε και το γιαούρτι. Παγώνετε είτε σε παγωτομηχανή είτε σε ένα μεταλλικό μπολ και κάθε μισή ώρα το βγάζετε και το ανακατεύετε με έναν αβγοδάρτη. Το παγωτό είναι έτοιμο μετά από 4-5 ώρες.