Υλικά
- 500 γρ. μακαρόνια ταλιατέλες
- 30 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια porcini
- 120 ml λευκό κρασί
- 120 ml ζεματιστό νερό
- 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- ½ κουταλάκι αλεσμένο μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλάκι αλάτι
- ½ κουταλάκι πιπέρι
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 20 γρ. βούτυρο αλατισμένο
- 1/3 κουταλάκι σκόρδο λιωμένο
- τυρί παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Αρχικά σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ξηρά μανιτάρια και τα περιχύνουμε με το κρασί και το ζεματιστό νερό. Αφήνουμε τα μανιτάρια να μουλιάσουν για 15 λεπτά.
- Σε ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε το τυρί μασκαρπόνε, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Στραγγίζουμε τα μανιτάρια απ’ το υγρό τους, αφού περάσουν τα 15 λεπτά, ρίχνουμε το υγρό στο μπολ με το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε καλά.
- Κόβουμε σε κομματάκια τα μανιτάρια και τα ανακατεύουμε με τον μαϊντανό. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τον μαϊντανό στο μπολ με το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε.
- Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε το σκόρδο για λίγο, να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μείγμα μασκαρπόνε και ανακατεύουμε.
- Αν η σάλτσα είναι πολύ πηκτή ρίχνουμε στο μείγμα λίγο ζεματιστό νερό στο οποίο βράσαμε τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση.
- Στραγγίζουμε τα μακαρόνια από το νερό τους, ανακατεύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε με τριμμένο τυρί παρμεζάνα.