Υλικά
- 1 κιλό ρεβίθια
- 2 κ. σ. σόδα μαγειρικής
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν για 8-10 ώρες σε κρύο νερό με 1 κ. σ. σόδα μαγειρικής.
- Στραγγίζουμε τα ρεβίθια, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη σόδα και τα τυλίγουμε σε μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα.
- Τα τρίβουμε με δύναμη επάνω σε πάγκο, με γρήγορες κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ξεφλουδιστούν.
- Στη συνέχεια, βάζουμε τα ρεβίθια σε τρυπητό και τα ξεπλένουμε πολύ καλά σε κρύο τρεχούμενο νερό.
- Ρίχνουμε τα ρεβίθια στην κατσαρόλα με ανάλογο κρύο νερό, τον κύβο λαχανικών, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Βράζουμε τη σούπα για 1 ώρα και 10΄, μέχρι να χυλώσει. Ξαφρίζουμε ανά διαστήματα, εάν είναι απαραίτητο.
- Μπορούμε να σερβίρουμε τη σούπα γαρνίροντάς τη με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαϊντανό.