Υλικά
- 1 μαρούλι
- 1 κονσέρβα τόνου
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1/2 ξερό κρεμμύδι
- 1 ντομάτα
- 1/2 αγγούρι
- 5 ελιές
- 1/4 της κούπας μαγιονέζα
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το μαρούλι με νερό και ξύδι. Το αφήνουμε για λίγο να στραγγίξει.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ψιλοκόβουμε το μαρούλι.
- Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό ή το λάδι (ανάλογα την κονσέρβα που έχουμε αγοράσει) και το προσθέτουμε στο μπολ.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, την ντομάτα και το αγγούρι και τα βάζουμε στο μπολ.
- Στο τέλος ρίχνουμε τις ελιές και τη μαγιονέζα.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και η τονοσαλάτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.