Υλικά

  • 1 μαρούλι
  • 1 κονσέρβα τόνου
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • 1/2 αγγούρι
  • 5 ελιές
  • 1/4 της κούπας μαγιονέζα

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά το μαρούλι με νερό και ξύδι. Το αφήνουμε για λίγο να στραγγίξει.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ψιλοκόβουμε το μαρούλι.
  3. Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό ή το λάδι (ανάλογα την κονσέρβα που έχουμε αγοράσει) και το προσθέτουμε στο μπολ.
  4. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, την ντομάτα και το αγγούρι και τα βάζουμε στο μπολ.
  5. Στο τέλος ρίχνουμε τις ελιές και τη μαγιονέζα.
  6. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και η τονοσαλάτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.