Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 500 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 350 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ τριμμένο τσένταρ
  • 200 γρ. τριμμένη γκούντα
  • φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνετε ελαφρά και αλευρώνετε μια φόρμα για τάρτα.
  2. Απλώνετε το φύλλο της σφολιάτας, την τρυπάτε με το πιρούνι σε όλη την επιφάνεια και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  3. Την βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.
  4. Βάζετε σε ένα τηγάνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σωτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα και να μαλακώσουν αρκετά.
  5. Τα αφαιρείτε, προσθέτετε τις υπόλοιπες δύο κουταλιές ελαιόλαδο, ανεβάζετε τη θερμοκρασία και μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνετε τα μανιτάρια.
  6. Τα σωτάρετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
  7. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, τα τυριά και το θυμάρι.
  8. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε το μείγμα και το ρίχνετε πάνω από τη σφολιάτα.
  9. Ψήνετε για 35 λεπτά στους 200 βαθμούς ή μέχρι η επιφάνειά της να φουσκώσει ελαφρώς και να πάρει ένα βαθύ χρυσό χρώμα.