Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 500 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 350 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γρ τριμμένο τσένταρ
- 200 γρ. τριμμένη γκούντα
- φρέσκο θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βουτυρώνετε ελαφρά και αλευρώνετε μια φόρμα για τάρτα.
- Απλώνετε το φύλλο της σφολιάτας, την τρυπάτε με το πιρούνι σε όλη την επιφάνεια και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
- Την βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.
- Βάζετε σε ένα τηγάνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σωτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα και να μαλακώσουν αρκετά.
- Τα αφαιρείτε, προσθέτετε τις υπόλοιπες δύο κουταλιές ελαιόλαδο, ανεβάζετε τη θερμοκρασία και μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνετε τα μανιτάρια.
- Τα σωτάρετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα μπολ ρίχνετε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, τα τυριά και το θυμάρι.
- Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε το μείγμα και το ρίχνετε πάνω από τη σφολιάτα.
- Ψήνετε για 35 λεπτά στους 200 βαθμούς ή μέχρι η επιφάνειά της να φουσκώσει ελαφρώς και να πάρει ένα βαθύ χρυσό χρώμα.