Υλικά

  • 1 κιλό κόκκινες πατάτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 340 γραμ. μπέικον
  • 1/3 του φλιτζανιού μηλόξυδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • ½ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Κόψε τις πατάτες στην μέση και τοποθέτησε τες σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  2. Κάλυψε τις πατάτες με κρύο νερό. Φέρε τις πατάτες σε σημείο βρασμού και πρόσθεσε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι μέσα στην κατσαρόλα.
  3. Χαμήλωσε την φωτιά και άφησε τις πατάτες να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά. Αφού βράσουν οι πατάτες άφησε τες σε μια άκρη.
  4. Σε ένα τηγάνι πρόσθεσε το μπέικον αφού το κόψεις πρώτα σε κομμάτια. Ανακάτευε ανά διαστήματα και άφησε μέχρι να γίνει τραγανό.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ κόψε τις πατάτες σε κομμάτια και πρόσθεσε τες μέσα μαζί με το μπέικον.
  6. Κράτησε το λίπος που έβγαλε το μπέικον στο τηγάνι μέσα σε ένα φλιτζάνι. Σε ένα μικρό μπολ πρόσθεσε το λίπος από το μπέικον, το ξίδι, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
  7. Πρόσθεσε το dressing και το φρέσκο κρεμμυδάκι μέσα στην πατατοσαλάτα.
  8. Πρόσθεσε τον ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και ανακάτεψε.