Υλικά
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 40 γρ. κακάο
- 3 γρ. αλάτι (μια πρέζα)
- 7 γρ. σόδα
- κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε σκόνη κατά βούληση (στα καταστήματα μπαχαρικών)
- 280 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους
- 150 γρ. βούτυρο μαλακό (εκτός ψυγείου αρκετές ώρες ώστε να μαλακώσει πολύ)
- 250 γρ. αριάνι
- 20 γρ. λευκό ξύδι
Το Casa Dolce προστέθηκε στον γαστρονομικό χάρτη της Μυκόνου πριν από οκτώ χρόνια και δεν χρειάστηκε πολύ καιρό για να συμπεριληφθεί ανάμεσα στις κορυφαίες gelaterie της Ελλάδας. Γράφει ο Μίλτος Μιχαλάς Φωτογραφίες: Έλενα Ανδρέου Στο πιο «γλυκό» σπίτι της Μυκόνου, στην περιοχή Ευαγγελιστράκι, o Νίκος Κουκιάσας φτιάχνει το καλύτερο χειροποίητο παγωτό στο νησί, χρησιμοποιώντας άριστης ποιότητας πρώτες ύλες και γερές δόσεις φαντασίας. Αρκεί να δοκιμάσει κάποιος μόνο μία φορά για να καταλάβει την αξία που δίνεται στην πρώτη ύλη. Τα πάντα είναι ολόφρεσκα, ενώ όλα είναι φτιαγμένα από το μηδέν και χειροποίητα, ακόμα και το καραμελωμένο αμύγδαλο του παγωτού σας! Σε ένα διάλειμμά του από το εργαστήριο του Casa Dolce όπου κάνει τα «μαγικά» του, μας έδωσε τη χαρά να μοιραστεί μαζί μας τη νέα, υπέροχη συνταγή για τούρτα παγωτό με red velvet cake και παγωτό με κρέμα τυριού. Σε λίγες μέρες θα πωλείται και στο μαγαζί και αναμένεται να γίνει best seller. Καλή απόλαυση! Τούρτα παγωτό με Red velvet cake και παγωτό με τυρί κρέμα