Υλικά

  • 700 γρ στήθος φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
  • 3 κουταλιές σάλτσα σόγιας
  • 3 κουταλιές κρασί λευκό
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους. Βάζουμε σε μπολ την σάλτσα σόγιας, το κρασί, το αλάτι και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, να λιώσει η ζάχαρη και το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το μαρινάρουμε το λιγότερο 2 ώρες. Όσο περισσότερο το αφήσουμε, τόσο πιο μαλακό θα γίνει.
  3. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το στραγγίζουμε καλά σε σουρωτό (την μαρινάδα την πετάμε, δεν την χρειαζόμαστε άλλο).
  4. Βάζουμε σε τηγάνι σπορέλαιο και αφού κάψει πολύ καλά τηγανίζουμε το κοτόπουλο να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.
  5. Ετοιμάζουμε την σάλτσα. Κόβουμε τις φέτες του ανανά σε 8 κομμάτια, τις πιπεριές και τα καρότα σε μπαστουνάκια και τα κρεμμύδια σε φέτες.
  6. Κρατάμε χωριστά τον χυμό του ανανά. Σε βαθύ τηγάνι ή wok, ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο και σοτάρουμε για 2 λεπτά τα κρεμμύδια τις πιπεριές και τα καρότα.
  7. Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε τον χυμό του ανανά, την κέτσαπ και τα κομμάτια του ανανά. Βράζουμε για λίγη ώρα ίσα για να δέσει η σάλτσα.
  8. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, ρίχνουμε το τηγανισμένο κοτόπουλο και το αφήνουμε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και ρίχνουμε από πάνω λίγο σουσάμι.