Υλικά
- 700 γρ στήθος φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
- 3 κουταλιές σάλτσα σόγιας
- 3 κουταλιές κρασί λευκό
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους. Βάζουμε σε μπολ την σάλτσα σόγιας, το κρασί, το αλάτι και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, να λιώσει η ζάχαρη και το αλάτι.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το μαρινάρουμε το λιγότερο 2 ώρες. Όσο περισσότερο το αφήσουμε, τόσο πιο μαλακό θα γίνει.
- Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το στραγγίζουμε καλά σε σουρωτό (την μαρινάδα την πετάμε, δεν την χρειαζόμαστε άλλο).
- Βάζουμε σε τηγάνι σπορέλαιο και αφού κάψει πολύ καλά τηγανίζουμε το κοτόπουλο να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.
- Ετοιμάζουμε την σάλτσα. Κόβουμε τις φέτες του ανανά σε 8 κομμάτια, τις πιπεριές και τα καρότα σε μπαστουνάκια και τα κρεμμύδια σε φέτες.
- Κρατάμε χωριστά τον χυμό του ανανά. Σε βαθύ τηγάνι ή wok, ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο και σοτάρουμε για 2 λεπτά τα κρεμμύδια τις πιπεριές και τα καρότα.
- Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε τον χυμό του ανανά, την κέτσαπ και τα κομμάτια του ανανά. Βράζουμε για λίγη ώρα ίσα για να δέσει η σάλτσα.
- Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, ρίχνουμε το τηγανισμένο κοτόπουλο και το αφήνουμε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και ρίχνουμε από πάνω λίγο σουσάμι.