Υλικά
- 500 γρ. γάλα
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 3 αβγά μόνο τους κρόκους
- 1 κουταλιά σούπας κοφτή κορν φλάουρ
- 250 γρ. ζάχαρη
- 1/2 ματσάκι φύλλα μέντας
- 4 κουταλάκια γλυκού λικέρ μέντα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ με το μίξερ χτυπάμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να ασπρίσουν καλά.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, μόλις ζεσταθούν τα προσθέτουμε μέσα στο μπολ με τους κρόκους και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το μείγμα αυτό μέσα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς.
- Πριν πήξει το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αδειάζουμε σε ένα μπολ. Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και προσθέτουμε τα φύλλα μέντας χωρίς τα κοτσάνια. Τα ζεματάμε για 2 λεπτά και με λίγο γάλα τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ καλά.
- Αδειάζουμε αυτό το μείγμα στο μπολ με το άλλο μείγμα που αφήσαμε να κρυώσει και προσθέτουμε το λικέρ.
- Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να παγώσει στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Σερβίρουμε σε μπολάκια.