Υλικά

  • Περίπου 40 χουρμάδες χωρίς κουκούτσια
  • 140 γρ αμύγδαλα
  • 6 κ.σ. σίκαλη ή αλεύρι αμυγδάλου

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε τα μάνγκο, τα στραγγισμένα κάσιους, το λάδι καρύδας και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο το μίγμα.
  2. Χτυπήστε τους χουρμάδες, τα αμύγδαλα και τη σίκαλη/το αλεύρι αμυγδάλου μέχρι να σχηματίσουν μια παχύρρευστη ζύμη. Προσθέστε σιρόπι ρυζιού, αν η ζύμη δε βγει αρκετά παχύρρευστη.
  3. Ανοίξτε ένα αρκετά μεγάλο στρογγυλό φύλλο ρολλάροντας τη ζύμη μεταξύ δύο φύλλων μεμβράνης (έτσι ώστε να μην κολλάει στον πλάστη σας) και καλύψτε το καλούπι σιλικόνης.
  4. Θα είναι πιο εύκολο να αφαιρέσετε την τάρτα από ένα καλούπι σιλικόνης απ’ ό,τι από ένα παραδοσιακό σκεύος ψησίματος.
  5. Αδειάστε τη γέμιση μέσα στην κρούστα.
  6. Τοποθετήστε τις φέτες μάνγκο σε στυλ επικάλυψης, σαν ροδοπέταλα, πάνω στη γέμιση, ξεκινώντας από μέσα προς τα έξω.
  7.  Τοποθετήστε την τάρτα στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί. Βγάλτε την από το ψυγείο περίπου 15 λεπτά πριν την κόψετε και τη σερβίρετε.