Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 8 μικρά μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς πέτσα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 φλιτζάνια φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη σε λωρίδες
  • 1 μικρό καρότο ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ½ φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί ή ζωμό κότας
  • 800 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη σε κονσέρβα
  • 1,5 φλιτζάνι κατεψυγμένα μικρά κρεμμυδάκια
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 10 ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες
  • 1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι βάλτε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
  2. Πασπαλίστε το κοτόπουλο με λίγο αλάτι και πιπέρι και σωτάριστέ το στο λάδι ίσα να πάρει χρώμα. Βγάλτε το από το τηγάνι.
  3. Ρίξτε τα μανιτάρια, την πιπεριά, το καρότο και το σκόρδο. Μαγειρέψτε για 4 λεπτά. Προσθέστε το κρασί. Σιγοβράστε χωρίς να σκεπάσετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  4. Προσθέστε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τη ρίγανη και μία κ.γλ. πιπέρι και ανακατέψτε. Προσθέστε το κοτόπουλο.
  5. Σιγοβράστε με σκεπασμένη κατσαρόλα περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
  6. Προσθέστε το μπαλσάμικο και όσο αλάτι επιθυμείτε.
  7. Πριν σερβίρετε ρίξτε μερικές ελιές και μαϊντανό.