Υλικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 8 μικρά μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς πέτσα
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 φλιτζάνια φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
- 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη σε λωρίδες
- 1 μικρό καρότο ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ½ φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί ή ζωμό κότας
- 800 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη σε κονσέρβα
- 1,5 φλιτζάνι κατεψυγμένα μικρά κρεμμυδάκια
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.σ. μπαλσάμικο
- 10 ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες
- 1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι βάλτε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
- Πασπαλίστε το κοτόπουλο με λίγο αλάτι και πιπέρι και σωτάριστέ το στο λάδι ίσα να πάρει χρώμα. Βγάλτε το από το τηγάνι.
- Ρίξτε τα μανιτάρια, την πιπεριά, το καρότο και το σκόρδο. Μαγειρέψτε για 4 λεπτά. Προσθέστε το κρασί. Σιγοβράστε χωρίς να σκεπάσετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
- Προσθέστε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τη ρίγανη και μία κ.γλ. πιπέρι και ανακατέψτε. Προσθέστε το κοτόπουλο.
- Σιγοβράστε με σκεπασμένη κατσαρόλα περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
- Προσθέστε το μπαλσάμικο και όσο αλάτι επιθυμείτε.
- Πριν σερβίρετε ρίξτε μερικές ελιές και μαϊντανό.