Υλικά
- 500 γρ. κοτόπουλο
- 1/4 φλιτζ. γιαούρτι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 + 1/2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 + 1/2 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1-2 κ.σ. κάρυ
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
- 200 ml ζωμός κότας
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές, αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε.
- Σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει, για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το κάρυ και το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά. Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί.
- Όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε τον ζωμό κότας. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου.
- Στο τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 3 λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με ρύζι.