Υλικά
- 180 γραμ. βούτυρο αγελάδος σε κρεμώδη μορφή
- 350 γραμ.ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 γραμ. (περίπου 4 μάλλον μικρά) αυγά
- 2,5 γραμ.αλάτι
- 1 κουτ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας
- 500 γραμ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 γραμ. baking powder
- 250 γραμ. αμύγδαλα με τη φλούδα
Εκτέλεση
- Καβουρντίστε τα αμύγδαλα μέσα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή στον φούρνο (180°C στον αέρα για 10 λεπτά) και αφήστε τα να κρυώσουν.
- Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέστε σταδιακά τα αυγά, την βανίλια, το αλάτι και το αλεύρι κοσκινισμένο με το baking.
- Προσθέστε τέλος και τα αμύγδαλα ολόκληρα και αναμείξτε με μια σπάτουλα.
- Σχηματίστε 3 μπαστουνάκια μέσα σε ταψί φούρνου στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, κατά μήκος της φαρδιάς του πλευράς.
- Αφήστε απόσταση μεταξύ τους, γιατί κατά το ψήσιμο φουσκώνουν και απλώνουν. Τοποθετήστε το ταψί στο ψυγείο για 15-20 λεπτά.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C, στις αντιστάσεις, και ψήστε τα μπαστουνάκια για περίπου 20 λεπτά.
- Όσο είναι ακόμη ζεστά, κόψτε τα διαγωνίως σε φέτες, πάχους 2-3 εκ. Στρώστε τις φέτες πλαγιασμένες από την τομή τους στο ταψί (θα χρειαστούν 2 ταψιά) και βάλτε τα πάλι να ψηθούν στον φούρνο, στους 160°C, στις αντιστάσεις, για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήστε τα καντούτσι να κρυώσουν τελείως πριν τα δοκιμάσετε. Διατηρούνται για πολλές μέρες σε μέρος ξηρό (ιδανικά μέσα σε μεταλλικό κουτί για μπισκότα).