Υλικά
- 500 γρ. μεγάλες γαρίδες (περίπου 12 γαρίδες), φρέσκες ή κατεψυγμένες, ολόκληρες
- 6 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο (ή 2 κ.σ. αποξηραμένο δεντρολίβανο)
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γλ. σπόροι κόλιανδρου, σπασμένοι στο γουδί
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 σφηνάκια ούζο
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
Εκτέλεση
- Σε ένα ρηχό ταψάκι βάζουμε το 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, τα κλαδάκια του δεντρολίβανου, το μέλι, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τις ακαθάριστες γαρίδες. Ανακατεύουμε καλά για να καλυφθούν καλά από τα υλικά και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Στη συνέχεια τις σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις καθαρίζουμε από το κέλυφος και το κεφάλι.
- Τις τυλίγουμε και τις περνάμε ανά δύο σε κάθε κλαράκι δεντρολίβανου.
- Αν έχουμε χρησιμοποιήσει αποξηραμένο δεντρολίβανο, περνάμε τις γαρίδες σε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια κομμένα στη μέση).
- Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τα σουβλάκια γαρίδας για 1 – 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Σβήνουμε με το ούζο, προσθέτουμε το υγρό της μαρινάδας και ανακατεύουμε. Μόλις εξατμιστεί το ούζο αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Τις σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με σαλάτα.