Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 2 κουταλάκια αλάτι
- 1 κουταλάκι πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κονσέρβα τόνο
- 1 συσκευασία ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
- λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
- λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό
- λίγο κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και το ρίχνουμε στο λάδι να σοταριστεί για λίγο. Ανοίγουμε την κονσέρβα με τον τόνο και την συσκευασία με τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τα ρίχνουμε και αυτά στο λάδι.
- Αν θέλουμε, μπορούμε να λιώσουμε το ψάρι με το πιρούνι, διαφορετικά το αφήνουμε σε μεγάλα κομμάτια.
- Βάζουμε ακόμα το κουταλάκι ντοματοπελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, τον δυόσμο και τον βασιλικό.
- Ρίχνουμε 1 φλυτζάνι νερό, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να βράζει. Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε την κουταλιά της ζάχαρης και σκεπάζουμε το κατσαρολάκι.
- Αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Που και που ανακατεύουμε και αν δούμε ότι χρειάζεται ρίχνουμε ακόμα λίγο νερό (ανάλογα και το πως προτιμάμε τη σάλτσα).
- Όταν δούμε ότι η σάλτσα μας έχει δέσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και σβήνουμε αν θέλουμε με λίγο κόκκινο κρασί.
- Παράλληλα με την ετοιμασία της σάλτσας, βάζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό που βράζει για 8 λεπτά και μόλις δούμε ότι είναι έτοιμα, σουρώνουμε και σοτάρουμε αν θέλουμε με λίγο βούτυρο.
- Βάζουμε στα πιάτα μας όσα μακαρόνια θέλουμε και περιχύνουμε με σάλτσα και τυρί.