Υλικά
- 70 γρ. ρύζι για ριζότο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι ξερό
- 1/2 πιπεριά πράσινη
- 1/2 πιπεριά κόκκινη
- 1 μικρή μελιτζάνα
- 1 κολοκυθάκι
- 1 καρότο
- 2-3 μανιτάρια
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 1 χούφτα τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα
Εκτέλεση
- Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε κύβους, εκτός από τα μανιτάρια και το καρότο που θα τα κόψουμε σε φέτες.
- Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα λαχανικά μας.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά να λαδωθεί με προσοχή μην καεί.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε ζεστό νερό τόσο ώστε να σκεπαστεί το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά αλατίζουμε και το αφήνουμε να βράσει.
- Όταν θα έχει τραβήξει τα υγρά του δοκιμάζουμε το ρύζι (θέλουμε να κρατάει λίγο) αν χρειάζεται κι άλλο βράσιμο προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.
- Αφού έχει τραβήξει τα υγρά του προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μια χούφτα τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε να χυλώσει και σερβίρουμε.
- Γαρνίρουμε με το τυρί και φρέσκο τριμμένο πιπέρι.