Υλικά
- 1/2 κιλό αρνίσιος κιμάς
- 1 κουταλάκι γλυκού γλυκιά πάπρικα
- 1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 4 κουταλάκια γλυκού φρέσκια μέντα, ψιλοκομμένη
- μια πρέζα σαφράν (κρόκος)
- 1 κεσεδάκι 170 γραμμ. άπαχο στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κουταλάκι γλυκού φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
- μία μέτρια ντομάτα, κομμένη σε κύβους
- 1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο
- 8 ψωμάκια για μπέργκερ
- αγγούρι σε φέτες
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε μια σχάρα ή μια γκριλιέρα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Στο μεταξύ, σε μέτριο μπολ ανακατέψτε τον κιμά, το αλάτι και 2 κουταλάκια μέντα.
- Χωρίστε σε τέσσερις ίσες ποσότητες, πλάστε τέσσερα μπιφτέκια και βάλ’ τε τα στην άκρη.
- Σε μικρό μπολ, ανακατέψτε το σαφράν με 1 κουταλάκι καυτό νερό και αφήστε το να καθίσει για 2-3 λεπτά.
- Διαλύστε τις ίνες του σαφράν με τα δάχτυλά σου και ανακατέψτε το με το νερό.
- Προσθέστε το γιαούρτι και ρίγανη, ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα στην άκρη.
- Σε άλλο μικρό μπολ, ανακατέψτε την ντομάτα, το ελαιόλαδο και την υπόλοιπη μέντα (2 κουταλάκια) και βάλτε το μείγμα στην άκρη.
- Ψήστε τα μπιφτέκια για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν όσο θέλετε.
- Βάλτε τέσσερα ψωμάκια κάτω και προσθέστε από πάνω στο καθένα ένα μπιφτέκι, μία κουταλιά από τη σος σαφράν-γιαούρτι και μία μεγάλη κουταλιά από το μείγμα ντομάτας.
- Προσθέστε φέτες από το αγγούρι, βάλτε από πάνω τα υπόλοιπα ψωμάκια και σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντάς τα αν θέλετε με επιπλέον σος.