Υλικά

  • 1/2 κιλό αρνίσιος κιμάς
  • 1 κουταλάκι γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 4 κουταλάκια γλυκού φρέσκια μέντα, ψιλοκομμένη
  • μια πρέζα σαφράν (κρόκος)
  • 1 κεσεδάκι 170 γραμμ. άπαχο στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι γλυκού φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • μία μέτρια ντομάτα, κομμένη σε κύβους
  • 1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο
  • 8 ψωμάκια για μπέργκερ
  • αγγούρι σε φέτες

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε μια σχάρα ή μια γκριλιέρα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Στο μεταξύ, σε μέτριο μπολ ανακατέψτε τον κιμά, το αλάτι και 2 κουταλάκια μέντα.
  2. Χωρίστε σε τέσσερις ίσες ποσότητες, πλάστε τέσσερα μπιφτέκια και βάλ’ τε τα στην άκρη.
  3. Σε μικρό μπολ, ανακατέψτε το σαφράν με 1 κουταλάκι καυτό νερό και αφήστε το να καθίσει για 2-3 λεπτά.
  4. Διαλύστε τις ίνες του σαφράν με τα δάχτυλά σου και ανακατέψτε το με το νερό.
  5. Προσθέστε το γιαούρτι και ρίγανη, ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα στην άκρη.
  6. Σε άλλο μικρό μπολ, ανακατέψτε την ντομάτα, το ελαιόλαδο και την υπόλοιπη μέντα (2 κουταλάκια) και βάλτε το μείγμα στην άκρη.
  7. Ψήστε τα μπιφτέκια για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν όσο θέλετε.
  8. Βάλτε τέσσερα ψωμάκια κάτω και προσθέστε από πάνω στο καθένα ένα μπιφτέκι, μία κουταλιά από τη σος σαφράν-γιαούρτι και μία μεγάλη κουταλιά από το μείγμα ντομάτας.
  9. Προσθέστε φέτες από το αγγούρι, βάλτε από πάνω τα υπόλοιπα ψωμάκια και σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντάς τα αν θέλετε με επιπλέον σος.