Υλικά

  • 1 κιλό αρνίσια παϊδάκια
  • 4 πατάτες μεσαίες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • μαύρο πιπέρι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • μισό λεμόνι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις σκελίδες σκόρδο και την πιπεριά από το κότσι και τους σπόρους. Τα τρίβετε και τα δυο στον τρίφτη στην ψιλή πλευρά του.
  2. Τρίβετε από πάνω τον κύβο λαχανικών και πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε και τη μουστάρδα και ανακατεύετε να γίνει ενιαίο μίγμα.
  3. Παράλληλα καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια.
  4. Βάζετε το αρνί και τις πατάτες σε μια μεγάλη πιατέλα και ανακατεύετε με τα χέρια σας το μίγμα της μαρινάδας για να πάει παντού. Αφήνετε 10’ για να πάρουν άρωμα.
  5. Παίρνετε 4 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτου (στο μέγεθος περίπου ενός μεγάλου ταψιού).
  6. Τοποθετείτε τα 2 φύλλα στον πάγκο της κουζίνας και τα άλλα 2 από πάνω τους στην μέση για να δημιουργήσετε περισσότερο χώρο και να μπορείτε να τυλίξετε το φαγητό σας.
  7. Αδειάζετε το αρνί με τις πατάτες στο μέσο του αλουμινόχαρτου και στύβετε από πάνω το μισό λεμόνι.
  8. Τώρα τυλίγετε το αλουμινόχαρτο οριζόντια για να σκεπάσει προαιρετικά το φαγητό (σαν να τυλίγετε καραμέλες).
  9. Κλείνετε πολύ καλά τις άκρες στύβοντάς τις. Βάζετε το αλουμινόχαρτο με το φαγητό σε ένα στρογγυλό ταψί και ψήνετε στο φούρνο στους 200ο C για 2 ώρες.
  10. Σερβίρετε μαζί με το αλουμινόχαρτο για να διατηρήσει το φαγητό σας όλους τους χυμούς του.