Υλικά
- 1 κιλό αρνίσια παϊδάκια
- 4 πατάτες μεσαίες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
- μαύρο πιπέρι
- 1 κύβο λαχανικών
- μισό λεμόνι
- 2 κ.σ. μουστάρδα
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις σκελίδες σκόρδο και την πιπεριά από το κότσι και τους σπόρους. Τα τρίβετε και τα δυο στον τρίφτη στην ψιλή πλευρά του.
- Τρίβετε από πάνω τον κύβο λαχανικών και πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε και τη μουστάρδα και ανακατεύετε να γίνει ενιαίο μίγμα.
- Παράλληλα καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια.
- Βάζετε το αρνί και τις πατάτες σε μια μεγάλη πιατέλα και ανακατεύετε με τα χέρια σας το μίγμα της μαρινάδας για να πάει παντού. Αφήνετε 10’ για να πάρουν άρωμα.
- Παίρνετε 4 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτου (στο μέγεθος περίπου ενός μεγάλου ταψιού).
- Τοποθετείτε τα 2 φύλλα στον πάγκο της κουζίνας και τα άλλα 2 από πάνω τους στην μέση για να δημιουργήσετε περισσότερο χώρο και να μπορείτε να τυλίξετε το φαγητό σας.
- Αδειάζετε το αρνί με τις πατάτες στο μέσο του αλουμινόχαρτου και στύβετε από πάνω το μισό λεμόνι.
- Τώρα τυλίγετε το αλουμινόχαρτο οριζόντια για να σκεπάσει προαιρετικά το φαγητό (σαν να τυλίγετε καραμέλες).
- Κλείνετε πολύ καλά τις άκρες στύβοντάς τις. Βάζετε το αλουμινόχαρτο με το φαγητό σε ένα στρογγυλό ταψί και ψήνετε στο φούρνο στους 200ο C για 2 ώρες.
- Σερβίρετε μαζί με το αλουμινόχαρτο για να διατηρήσει το φαγητό σας όλους τους χυμούς του.