Υλικά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ποτό σάκε (γιαπωνέζικο ποτό που γίνεται από ρύζι)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού σόγια σως
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού mirin (γλυκό γιαπωνέζικο κρασί)
- 3 κουταλιές σούπας τριμμένο τζίντζερ (φρέσκο ή σκόνη
- 1/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
- Βάζετε όλα τα υλικά σε τηγάνι και το τοποθετείτε σε χαμηλή φωτιά. Το αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Το απομακρύνετε από τη φωτιά και σερβίρετε ή μαρινάρετε το κρέας ή το ψάρι.