Υλικά

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ποτό σάκε (γιαπωνέζικο ποτό που γίνεται από ρύζι)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σόγια σως
  • 1/2  φλιτζάνι τσαγιού mirin (γλυκό γιαπωνέζικο κρασί)
  • 3 κουταλιές σούπας τριμμένο τζίντζερ (φρέσκο ή σκόνη
  • 1/4  φλιτζανιού καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Βάζετε όλα τα υλικά σε τηγάνι και το τοποθετείτε σε χαμηλή φωτιά. Το αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Το απομακρύνετε από τη φωτιά και σερβίρετε ή μαρινάρετε το κρέας ή το ψάρι.