Υλικά
- 900 γραμμάρια καρότα καθαρισμένα σε φέτες
- 200 γραμμάρια χυμός πορτοκάλι
- 80 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 4 πατάτες σε κύβους
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1,5 λίτρο ζωμός λαχανικών
- 2 κουταλάκια ζάχαρη
- μαϊντανός
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μετά από λίγο τα καρότα και τις πατάτες.
- Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το ζωμό ζεστό, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη.
- Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για περίπου 45 λεπτά.
- Την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και τη χτυπάμε στο μίξερ μαζί με το χυμό πορτοκαλιού και την κρέμα γάλακτος.
- Την ξαναζεσταίνουμε και σερβίρουμε.