Υλικά
- Χυμός από 6 ρόδια και ένα ακόμη ρόδι
- Μισό λίτρο κονιάκ
- 1 1/2 λίτρο τσίπουρο
- 600 γραμμάρια ζάχαρη
- Ένα ξυλάκι κανέλα
- Πέντε γαρίφαλα
Εκτέλεση
- Κλείνουμε τους σπόρους από τα ρόδια, το χυμό ενός ροδιού, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρύφαλα, το τσίπουρο και το κονιάκ σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
- Το αφήνουμε για ένα μήνα σε ζεστό μέρος.
- Κάθε τόσο κουνάμε το δοχείο για να διαλυθεί η ζάχαρη. Μετά από ένα μήνα, το σουρώνουμε και το αφήνουμε πέντε ακόμα ημέρες μέχρι να ετοιμαστεί.