Υλικά
- 7 αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 3/4 φλιτζανιού τσαγιού κοσκινισμένο άγλυκο κακάο
- 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
- 1 πορτοκάλι (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- Σπόρους από 2 ρόδια
- 1 φόρμα στρογγυλή με αποσπώμενο πάτο 32 εκ. ή ένα πυρέξ
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κουβερτούρα σοκολάτας και 200 γραμμάρια βούτυρο.
- Σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη σοκολάτα. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε 3/4 φλιτζανιού τσαγιού κοσκινισμένο άγλυκο κακάο και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και συμπληρώνουμε το μείγμα με 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ.
- Αμέσως μετά το αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσει. Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ζάχαρη και τους χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα.
- Μόλις δημιουργηθεί η κρέμα, βάζουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού. Επίσης ρίχνουμε στο μπολ το μείγμα σοκολάτας και τους κρόκους των αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Ρίχνουμε σταδιακά τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα και τη διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα. Αλείφουμε με λάδι μια φόρμα και στρώνουμε στη βάση της μια λαδόκολλα.
- Κρατάμε 2 φλιτζάνια τσαγιού από το μείγμα σοκολάτας και το υπόλοιπο το αδειάζουμε στη φόρμα. Η σοκολατόπιτα ψήνεται στους 180 βαθμούς. Χρειάζεται 35 λεπτά για να ψηθεί.
- Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο, την αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας.
- Τη βάζουμε να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά ακόμα και είναι έτοιμη. Σερβίρουμε με σπόρους ροδιού.