Υλικά
- 1½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. τσαγιού ξίδι μπαλσάμικο
- 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Παίρνουμε σπάγκο ψησίματος και δένουμε το μοσχαράκι για να κρατήσει τη φόρμα του. Το αλατοπιπερώνουμε καλά.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το ξίδι και αφήνουμε 3 λεπτά να εξατμιστεί.
- Ρίχνουμε τα μυρωδικά. Όλα μαζί τα υλικά και τα υγρά του τηγανιού, τα μεταφέρουμε σε ταψάκι. Ψήνουμε το κρέας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά.
- Κάθε 20 λεπτά γυρίζουμε το κρέας στο φούρνο. Αφού ψηθεί, το σκεπάζουμε για να διατηρηθεί ζεστό και να ανακτήσει τα υγρά του.