Υλικά
- 2/3 φλιτζάνι κίτρινο καλαμποκάλευρο
- 1/3 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
- 3 κουταλιές της σούπας νερό
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Στο μπλέντερ ρίχνετε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι ολικής, και το αλάτι. Προσθέστε το βούτυρο και το λάδι και χτυπήστε δυνατά περίπου για 1 λεπτό.
- Προσθέστε το νερό και χτυπήστε μέχρι να σχηματίζει μια χαλαρή ζύμη. Βγάλετε το μείγμα από το μπλέντερ και αλώστε το στον πάτο της τάρτας σπρώχνοντας τα τοιχώματα.
- Απλώνετε ένα αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα πάνω από τη ζύμη και καλύψτε με άψητα φασόλια (αυτό το κάνουμε για να μην φουσκώσει η ζύμη κατά το ψήσιμο).
- Στη συνέχεια ψήνουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο με τα φασόλια από την τάρτα και ψήνετε για άλλα 5 λεπτά ακόμα.
- Αφαιρείτε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει.