Υλικά

  • 2/3 φλιτζάνι κίτρινο καλαμποκάλευρο
  • 1/3 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Στο μπλέντερ ρίχνετε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι ολικής, και το αλάτι. Προσθέστε το βούτυρο και το λάδι και χτυπήστε δυνατά περίπου για 1 λεπτό.
  3. Προσθέστε το νερό και χτυπήστε μέχρι  να σχηματίζει μια χαλαρή ζύμη. Βγάλετε το μείγμα από το μπλέντερ και αλώστε το στον πάτο της τάρτας σπρώχνοντας τα τοιχώματα.
  4. Απλώνετε ένα αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα πάνω από τη ζύμη και καλύψτε με άψητα φασόλια (αυτό το κάνουμε για να μην φουσκώσει η ζύμη κατά το ψήσιμο).
  5.  Στη συνέχεια ψήνουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο με τα φασόλια από την τάρτα και ψήνετε για άλλα 5 λεπτά ακόμα.
  6. Αφαιρείτε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει.