Υλικά
- 1 πακέτο έτοιμη ζύμη σφολιάτας
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 400 γραμμάρια φέτα τριμμένη
- 200 γραμμάρια ντοματίνια ψιλοκομμένα
- 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 3 αυγά χτυπημένα
- ½ κουταλιά της σούπας βασιλικό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κατόπιν λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Αλείφετε με τη μισή ποσότητα βουτύρου ένα ταψί και απλώνετε τη ζύμη για πίτσα.
- Αφήνετε ένα μικρό περιθώριο στα πλαϊνά του ταψιού και τρυπάτε τη ζύμη με ένα πιρούνι για να μη φουσκώσει.
- Ρίχνετε σ’ ένα μπολ το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο μαζί με τη κρέμα γάλακτος, αυγά, φέτα, ντοματίνια και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αφού δείτε ότι είναι έτοιμο τότε απλώνετε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει και να ροδίσει η τάρτα.
- Έπειτα βγάζετε απ’ το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.