Υλικά
- 8-10 τορτίγιες σε μεγάλο μέγεθος
- 2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο
- 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαγειρεμένο κοτόπουλο
- 3 κουταλιές βούτυρο
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 κονσέρβα ζωμό κοτόπουλου
- 1 φλιτζάνι sour cream ή γιαούρτι
- 1 πιπεριά κομμένη σε κύβους πράσινη
- Κόλιανδρο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220º C. Ετοιμάστε ένα πυρέξ και λαδώστε το.
- Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι του τυριού μαζί με το κοτόπουλο. Τοποθετήστε από 1 κουταλιά σούπας από το μείγμα σε κάθε τορτίγια.
- Στη συνέχεια τυλίγετε σφικτά την κάθε τορτίγια και τοποθετείτε μια – μια στο πυρέξ. Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Ανακατέψτε το αλεύρι και μαγειρεύετε για 1 λεπτό.
- Χτυπάμε μαζί με τον ζωμό κοτόπουλου. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Ανακατέψτε την sour cream ή το γιαούρτι με την πράσινη πιπεριά. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα enchiladas και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.
- Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 – 25 λεπτά, ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Πασπαλίζετε με κόλιανδρο και σερβίρετε.