Υλικά

  • 8-10 τορτίγιες σε μεγάλο μέγεθος
  • 2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαγειρεμένο κοτόπουλο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 κονσέρβα ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι sour cream ή γιαούρτι
  • 1 πιπεριά κομμένη σε κύβους πράσινη
  • Κόλιανδρο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220º C. Ετοιμάστε ένα πυρέξ και λαδώστε το.
  2. Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι του τυριού μαζί με το κοτόπουλο. Τοποθετήστε από 1 κουταλιά σούπας από το μείγμα σε κάθε τορτίγια.
  3.  Στη συνέχεια τυλίγετε σφικτά την κάθε τορτίγια και τοποθετείτε μια – μια στο πυρέξ. Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Ανακατέψτε το αλεύρι και μαγειρεύετε για 1 λεπτό.
  4. Χτυπάμε μαζί με τον  ζωμό κοτόπουλου. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Ανακατέψτε την sour cream ή το γιαούρτι με την πράσινη πιπεριά. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα enchiladas και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.
  5. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 – 25 λεπτά, ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Πασπαλίζετε με κόλιανδρο και σερβίρετε.