Υλικά
- 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 1 συσκευασία μπεσαμέλ έτοιμη
- 1 συσκευασία κανελόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο
- 1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα
- αλάτι
- πιπέρι
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι βασιλικό
- ½ κουταλάκι θυμάρι
- 1/4 φλιτζάνι κρασί κόκκινο ξηρό
- νερό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα φτιάχνουμε την μπεσαμέλ όπως αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, το βασιλικό και το κρασί.
- Το αφήνουμε 2- 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα και το νερό περίπου 1 ποτήρι.
- Το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου ½ ώρα και να έχει μείνει αρκετή σάλτσα στον κιμά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ταψάκι ή πυρέξ αρχίζουμε να στήνουμε το φαγητό ξεκινώντας από τα κανελόνια.
- Παίρνουμε ένα – ένα τα κανελόνια (άβραστα) και με ένα κουταλάκι ρίχνουμε μέσα τη γέμιση του κιμά. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ρίχνουμε από πάνω τη μπεσαμέλ.
- Πασπαλίζουμε από πάνω παρμεζάνα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει περίπου 30 λεπτά.