Υλικά

  • 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 συσκευασία μπεσαμέλ έτοιμη
  • 1 συσκευασία κανελόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο
  • 1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι βασιλικό
  • ½ κουταλάκι θυμάρι
  • 1/4 φλιτζάνι κρασί κόκκινο ξηρό
  • νερό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • παρμεζάνα

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα φτιάχνουμε την μπεσαμέλ όπως αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, το βασιλικό και το κρασί.
  4. Το αφήνουμε 2- 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα και το νερό περίπου 1 ποτήρι.
  5. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου ½ ώρα και να έχει μείνει αρκετή σάλτσα στον κιμά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  6. Σε ταψάκι ή πυρέξ αρχίζουμε να στήνουμε το φαγητό ξεκινώντας από τα κανελόνια.
  7. Παίρνουμε ένα – ένα τα κανελόνια (άβραστα) και με ένα κουταλάκι ρίχνουμε μέσα τη γέμιση του κιμά. Στη συνέχεια  τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ρίχνουμε  από πάνω τη μπεσαμέλ.
  8. Πασπαλίζουμε από πάνω παρμεζάνα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει περίπου 30 λεπτά.